НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Регионални онлајн Б2Б средби за жени претприемачки од 15-21 декември

Регионални онлајн Б2Б средби за жени претприемачки од 15-21 декември

Комората на жени претприемачки на Косово -G7, со подршка на Амбасадите на Холандија во Приштина и Скопје и подршка од TEB Банка од Косово организираат: „Регионални онлајн Б2Б средби за жени претприемачки“.

Целта е да се промовира регионалната економска соработка, новите бизнис поврзувања, можности за соработка , стопански маркет развој, идентификација на потенцијални партнери, бизнис промоција и компатитивност меѓу жените претприемачки во регионот. Овие настани ги организираат   Холандските компании по некои сознанија за да го истражат локалниот пазар и да најдат потенцијални коминтенти или партнери во овој регион.

Крајниот рок за пријавување е 10.12.2021 на следниот линк:

https://docs.google.com/forms/d/1ET3L52HJmObCIGqIHSqdkSAUpPVB-Nva3bA-g6XlnIo/edit                                    

Распоредот на Б2Б средби е следниот:

15.12.2021– Дигитална технологија / Information Technology (ICT)

16.12.2021 Продукција / производство / рачни изработки- Production, Manufacturing, Handcrafting

17.12.2021 Текстил и облека – Textile and Apparel

20.12.2021– Консалтинг сервиси за бизнис подршка – Business Support Services and Consulting

Проектот е имплементиран од: