НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Здружението на бизнис жени е дел од Европското семејство за женско претприемништво (WEP)

Здружението на бизнис жени е дел од Европското семејство за женско претприемништво (WEP)

Здружението на бизнис жени од минатата година е дел на Европското семејство за женско претприемништво ((WEP). 

Оваа Платформа се раководи од мотото „Жените на прво место, просперитет за сите“ а нејзините главни цели се :да се поттикне женското претприемништво преку соработка со различни партнерски организации; да се зголеми јасноста на постоечките шеми, програми и услуги во јавниот и приватниот сектор; да препознава и да решава различни прашања и тесни грла на соодветни начини.


WEP платформата  обезбедува услуги за бесплатни кредитни рејтинзи, менторство и финансиска помош за жени претприемачи, стажирање и корпоративни партнерства. Покрај ова, WEP  ги охрабрува и жените претприемачи да ги споделат своите лични успешни приказни – претприемачки патувања, приказни и искуства за негување на меѓусебното учење.

Најновиот Newsletter од оваа Платформа со информации  за најновите тековни случувања можете да го видите на следниот линк

https://mailchi.mp/adfadcaa585f/wep-newsletter-march-2022?e=47921b3ded

Проектот е имплементиран од: