НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

ФИТР – Кофинанисрани грантови за новоосновани трговски друштва „Старт-ап“и „Спин-оф“4

ФИТР – Кофинанисрани грантови за новоосновани трговски друштва „Старт-ап“и „Спин-оф“4

 

Фондот за иновации и технолошки развој, во соработка со Швајцарска агенција за развој и соработка,  Министерство за локална самоуправа на РСМ и  Бизнис центарот при Скопски плански регион, Ве покануваат на презентација за условите за аплицирање на отворениот јавен повик за инструментот за поддршка – 

Кофинанисрани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“и „спин-оф“4

“СТАРТАПУВАЈ 4”

Он-лине инфо сесијата  ќе  се одржи на  29.06.2022 со почеток во 12.ч преку ZOOM платформата.

Целта на инструментот е да се поттикне развој на иновативност кај новооснованите трговски друштва преку обезбедување на неопходната финансиска поддршка за активности поврзани со истражување и развој. Дополнително, се очекува да се поттикне развој на културата на преземање на ризик и воведување иновации, да се обезбеди поддршка за правните лица кои сакаат да развијат нов или подобрен производ, процес, и/или услуга, како и да се поттикне комерцијализација на резултатите од истражувања спроведени во рамки на високообразовните односно научно-истражувачките установи.

Поддршката преку овој инструмент ќе биде доделена на проекти кои имаат најмалку „потврден концепт“ (proof of concept) и јасна амбиција за комерцијализација. Инструментот поддржува проекти кои се во фаза на потврден концепт до предкомерцијална (предпазарна) фаза.

Сите информации поврзани со јавниот повик се достапни на следниот линк:  https://fitr.mk/startapuvaj4/

Инфо сесијата  ќе  се одржи на  29.06.2022 со почеток во 12.ч преку ZOOM платформата

https://us06web.zoom.us/j/84382541902?pwd=UGVIWGJGR0owVHhPbVdZekpUVmxnZz09

Meeting ID: 843 8254 1902

Passcode: 994978

Проектот е имплементиран од: