НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

WESTERN BALKANS DIGITAL SUMMIT 2022-Дигитален Самит на Западен Балкан 2022 во Приштина

WESTERN BALKANS DIGITAL SUMMIT 2022-Дигитален Самит на Западен Балкан 2022 во Приштина

На 21 и 22 септември во Приштина ќе се одржи Дигитален Самит на Западен Балкан 2022 година. Мотото на овој Самит е „Патот кон успехот“ , кој им овозможува учество на претставници на сите шест земји од Западен Балкан: Србија, Босна и Херцеговина, С. Македонија, Косово, Црна Гора и Албанија. Во рамки на Самитот ќе бидaт организирани повеќе настани: инспиративни разговори, Б2Б средби, панел дискусии за Дигитална економија како и повеќе споредни настани.
Самитот ќе обрне внимание и за развојот на Дигиталните вештини кај младите.
На 21 и 22 септември во хотел Емералд во Приштина ќе биде одржан Самитот и секако дека ќе даде позитивен импут на дигиталната економија за следниот период.
 
 

 

Проектот е имплементиран од: