НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Градоначалникот на Општина Гостивар ја потпиша Декларацијата за подршка на женското претприемништво

Градоначалникот на Општина Гостивар ја потпиша Декларацијата за подршка на женското претприемништво

Градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари одржа состанок со претставници на Национална платформа за женско претприемништво на која, покрај потпишаната декларација за соработкка беа договорени и идните чекори за соработка.

 

Беа дискутирани локалните проблеми со кои се соочуваат жените претприемачки и како да се надминат истите. Се дискутираа програмите и можности за Поддршка за жените претприемачки, а претседателката на Платформата Валентина Дисоска заедно со Локалната координаторка на Полошкиот регион Викторија Рафајловска и координаторот за градење капацитети Емилија Андонова, го запознаа Таравари со активностите и заложбите на Платфорамат и нејзино финкционирањ ена локално ниво.

 

 

 

 

 

 

 

Проектот е имплементиран од: