НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Blog

In quo meis probatus perpetua. Has epicuri percipit comprehensam et. Ad iusto ludus has, omnium copiosae pertinax nec ut. Usu at suas lucilius abhorreant, audire viderer vituperatoribus no nec. Nam ullum commodo ne. Sed suas legere ad, nominati salutatus molestiae at eum, nostrum oportere sententiae...

За проектот Проектот „МладиХаб – надминување на нееднаквоста меѓу младите” го спроведува Националниот младински совет на Македонија во соработка со Stella Network. Проектот е финансиран од Британската амбасада во Скопје, а неговата цел е да ги поддржи и поттикне девојките и младите жени на возраст од...

Зајакнувањето на жените е од клучно значење за постигнување родова еднаквост и градење фер и инклузивно општество. Постојат повеќе начини за зајакнување на жените во општеството:Образование: пристап до образование на девојчињата и жените е клучен начин за нивно зајакнување. Образованието им дава на жените вештини и...

Од 21 – 23 мај 2023 година во организација на проектот Национална платформа за женско претприемништво – НПЖП, кофинансиран од Европската Унија, во Будимпешта, Унгарија се одржа студиска посета за претставнички од граѓански организации кои работат во полето на женско претприемништво, вработени во Општини и...

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЧЛЕНСТВО ВО ТЕМАТСКА ГРУПА,,МЛАДИТЕ И ПРЕТПРИЕМНИШТВО” ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЧЛЕНСТВО ВО ТЕМАТСКА ГРУПА ,,МЛАДИТЕ И ПРЕТПРИЕМНИШТВО” ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЧЛЕНСТВО ВО ТЕМАТСКА ГРУПА ,,МЛАДИТЕ И ПРЕТПРИЕМНИШТВО” Предмет: ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЧЛЕНСТВО ВО ТЕМАТСКА ГРУПА ,,МЛАДИТЕ И ПРЕТПРИЕМНИШТВО” при Националната платформата за женско претприемништво (НПЖП) Почитувани, Здружението на бизнис жени, кое го...

Предмет: ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЧЛЕНСТВО ВО СЕКТОРСКА ГРУПА ,,ЗЕЛЕНА ТРАНЗИЦИЈА НА БИЗНИСИТЕ” при Националната платформата за женско претприемништво (НПЖП)   Почитувани, Здружението на бизнис жени, кое го спроведува проектот „Национална платформа за женско претпримништво“, кофинансиран од Европската Унија, во соработка Фондација за менаџмент и индустриско истражување и Сојуз на Стопански...

Жените претприемачи ја претставуваат најбрзо-растечката категорија на претприемништво на глобално ниво и значително придонесуваат за создавање на нови работни места, зголемување на БДП и економски развој. Основањето на сопствен бизнис е важен извор на лични приходи, вработување, иновации и економски раст.  Главна мотивација за жените да...

Во рамки на активностите на Југоисточен Плански регион на Националната Платформа за женско претриемништво и активностите на  Локланата координаторка на Југоисточен регион Ксенија Вангелова беше формиран ЛС за ЖП на Општина Струмица. На 28.02 со одлука на Градоначалникот на Општина Струмица Костадин Костадинов беше формиран...

Јавен повик за ангажирање на експерт за изработка на документ јавни политики во рамки на проект „Национална платформа за женско претприемништво (NPWE)“, кофинансиран од Европската Унија   Скопје, 05.04.2023   Инструкции за апликанти   ВОВЕД Здружението на бизнис жени со седиште на ул. Христо Татарчев бр. 25, 1/3  1000 Скопје (Нарачател), кое го...

Учењето од врсници е моќна алатка за зајакнување на практиката, координацијата, соработката и културата на учење во заедницата. Во Националната платформа за женско претприемништво, го поддржуваме овој процес со прикажување на добри практики на членовите на нашата заедница. Затоа, на 22-ри март, тимот на Националната...

Прпектот ,,Наципнална платфпрма за женскп претприемништвп (NPWE),, кпфинансира пд Европската Унија во три (3) плански регипни Североистпчен, Источен и Скопски плански регион, објавува ЈАВЕН ПОВИК за ангажирање на „Амбасадорки“ - женипретприемачи. Дата: 28 март 2023 гпдина Целокупната содржина на повикот може да ја преземете на следниот линк   Инструкции...

Проектот е имплементиран од: