НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

WE RADIO – „ЖЕНИТЕ ЗБОРУВААТ “- Радио подкаст на Националната платформа за женско претприемништво – епизода со ИРЕНА ПОПОВИЌ, СОФТВЕРСКИ ИНЖИНЕР

WE RADIO – „ЖЕНИТЕ ЗБОРУВААТ “- Радио подкаст на Националната платформа за женско претприемништво – епизода со ИРЕНА ПОПОВИЌ, СОФТВЕРСКИ ИНЖИНЕР

Ирена Поповиќ- софтверски инжинер и косопственик на СОЛС. Има 20 години искуство во ИТ голема компанија. Таа  е сопруга и мајка на две деца, ќерка од 18 години и син од 13 години . Се надева дека е  супер пример на своите  деца. Ќерката веќе е влезена во светот на  ИТ индустријата и синот исто. Субјективна е кон својата професија и смета дека  страста кон работата е убава особина.

Има активен социјален живот, се бави со физички активност, планинари, вежба и тоа и дава енергија и ја прави среќна. Во професијата и е најважно да ја развива својата компанија каде вработените ќе бидат среќни !

Проектот е имплементиран од: