НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

АВРМ – ЈАВЕН ПОВИК ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И ПОЧЕТОК НА СОПСТВЕН БИЗНИС

АВРМ – ЈАВЕН ПОВИК ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И ПОЧЕТОК НА СОПСТВЕН БИЗНИС

Ако сте човек со визија за свој бизнис, мотив за „сам свој газда“, енергија да се борите со предизвиците, тогаш овој Оглас е токму за вас.

Прочитајте и дознајте повеќе за можноста да добиете неповратна финансиска помош од 5.000 до 10.000 евра од Буџетот на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија и да основате свој бизнис.

За сите дополнителни прашања Ве очекуваме да дојдете во Центарот за вработување и да видите за што станува збор!

Врз основа на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за  2022 година, усвоен од Владата на Република Северна Македонија за Програмата 1. Поддршка за Самовработување (Претприемништво), финансирана од Буџетот на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија,  на ден  05.04.2022  година се објавува ЈАВЕН ПОВИК кој може да го видите на следниот линк : http://www.av.gov.mk/oglasi-za-rabotodavaci.nspx

 

Врз основа на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за  2022 година, усвоен од Владата на Република Северна Македонија за Мерката 2.2 Вработување и раст на правни субјекти, финансирана од Буџетот на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија, на ден  05. 04.2022 година  се објавува

ЈАВЕН ПОВИК  ДО работодавачите од микро, мали и средни претпријатија, социјални претпријатија и граѓански организации.Повеќе инфо на  http://www.av.gov.mk/oglasi-za-rabotodavaci.nspx

 

Проектот е имплементиран од: