НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

NEWSLETTER #3 – ФОРМИРАЊЕ НА ЛОКАЛНИ ХАБОВИ, СОВЕТИ И ПОТПИШУВАЊЕ НА ДЕКЛАРАЦИИ

NEWSLETTER #3 – ФОРМИРАЊЕ НА ЛОКАЛНИ ХАБОВИ, СОВЕТИ И ПОТПИШУВАЊЕ НА ДЕКЛАРАЦИИ

Почитувани, соработници и подржувачи на Националната платформа за женско претприемништво, го објавуваме третиот по ред Билтен во кој можете да видите што се сработевме во изминатиов период од шест месеци, кој го карактеризираат формирање на Хабови во Планските региони, организирање, потпишување Декларации за соработка, формирање на иницијативи за функционирање на совети за женско претприемништво на локално нииво и организирање на Форуми на актуелни теми во дел од регионите. Зад нас се и организирање на Обуки , работа на Советодавниот одбор, Тематската и Секторската група. И сето тоа со многу работа, на Тимот на НПЖН кој неуморно работи во остварување на  главната цел “Подобри услови за развој и функционирање на женското претприемништво“.

Остварените  цели се значајни и навистина Тимот на Националната платформа заедно со сите членови им заблагодарува на сите подржувачи, институционални и индивидуални, кои  подадоа рака, заедно да ги постават основите на Националната платформа за женско претприемништво, проект помогнат од Европската Унија.

За да не следите, и знаете кои се нашите активности на почетокот на третото  шестомесечје, активно работат нашите медиуми: 

-Порталот на Платформата-https://www.weplatform.mk , кој ги следи сите значајни активности, навремено информира а воедно ги освоивме -Социјални медиуми:

Facebooк- https://www.facebook.com/NPWENationalplatformforwomenentrepreneurship

Instagram/https://www.instagram.com/npwe_platform/ 

Linkedin / https://www.linkedin.com/company/77856901/admin/ )

Можете да ги следите нашите радио подкасти(веќе ги имаме 80 на број), со жени претприемачки, и оние од невладиниот и јавниот сектор што го подржуваат женското претприемништво на единственото www.weradio.mk  

Доколку сакате да ги следите видео подкастите (досега ги има 38) ,тоа може да го направите на нашиот yutube  канал  „Тајната на успехот“- https://www.youtube.com/channel/UC3RFStT7eH4_tyzb3VrlimQ

Од февруари оваа година во функција е и Мобилната апликација We Assistant, која можете преку Play store да ја симнете и да бидете во тек со сите содржини.

Бидете секогаш со медиумските содржини на Националната платформа за женско претприемништво.

На следниот линк може да го прочитате новиот Билтен 3

 

 

 

 

 

 

Проектот е имплементиран од: