НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Петер Адамс и Олга Рајчиќ – Едукација за создавање на простор за локални инвеститори

Петер Адамс и Олга Рајчиќ – Едукација за создавање на простор за локални инвеститори

На 23 септември ќе се одржи предавање на тема: Едукација за создавање на простор за локални инвеститори во Центарот за Технологии, Трансфер и Иновации- INNOFEIT.

Доаѓањето на Петер Адамс се должи на успешно завршен fellowship на Олга Рајчиќ,  која беше дел од програмата YTILI. Според испратен  акциски план , избрани се само неколку учесници од Европа за меѓународна размена , меѓу која е и Олга.

Целта на оваа размена е да се придонесе во споделување и размена на знаење и да се помогне да развојот на локалниот стартап еко систем и да се создаде простор за едукација на локални инвеститори.

Дополнително, последниот јавно отворен настан има за цел да се споделат информации на стартапите кога е најдобро да влезат на Американскиот пазар и каде се може да најдат инвеститори и партнери за раст на тамошниот пазар.

Во прилог е линк каде се објавени сите Masterclasses.

Проектот е имплементиран од: