НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Гостување на претседателката на Националната платформа за женско претприемништво Валентина Дисоска на Сител ТВ

Гостување на претседателката на Националната платформа за женско претприемништво Валентина Дисоска на Сител ТВ

 “Секоја трета компанија во државава е предводена од жена “- истакна за интервјуто за Сител ТВ, Валентина Дисоска на неодамна одржаниот Форум со тема  “Патеките и можностите за раст на компаниите раководени од жени во Југоисточниот плански регион“,  што се одржа во Струмица а на која учествуваат претставнички од финансискиот сектор и претприемачки од целиот Југоисточен реон.

 “Партиципирање на жените претриемачки во бизнис секторот, важноста на едукацијата во растот на бизнисот, дали институциите имаат доволно финансиски можности за жените…. се само дел од точките за кои се дискутираше на Форумот на Националната платформа за женско претприемништво. 

Целото интервју можете да го проследите на следниот линк

 

 

 

 

Проектот е имплементиран од: