НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Потпишана Декларациja за подршка на женско претприемништво во Општинa Маврово и Ростуше

Потпишана Декларациja за подршка на женско претприемништво во Општинa Маврово и Ростуше

Денеска претставниците на Националната платформа за женско претприемништво, Валентина Дисоска претседателка, Емилија Андонова ,координаторка з аградење капацитети и Викторија Рафајловски, Координаторка за Полошкиот регион,  при посетата на овој регион  имаа средба со градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше.

Градоначалникот Медат Куртовски ја потпиша Декларација за поддршка на женското претприемништво  а на средбата беа дискутирани чекорите за идна соработка помеѓу Општина Маврово Ростуше и поддршка на жените претприемачки со информации, програми и совети за нивните бизниси.

Проектот е имплементиран од: