НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

ЈАВЕН ПОВИК – за Претпријатија од приватниот сектор кои се подготвени да го поттикнат својот деловен развој преку создавање н нови работни места и зелени инвестиции со користење на неповратни финансиски средства – грантови

ЈАВЕН ПОВИК – за Претпријатија од приватниот сектор кои се подготвени да го поттикнат својот деловен развој преку создавање н нови работни места и зелени инвестиции со користење на неповратни финансиски средства – грантови

УНДПМК во партнерство со Министерство за труд и социјална политика и Агенција за вработување на РСМ / Agjencia për punsim e RMV нуди одлична можност за аплицирање во мерката за поддршка за креирање нови работни места во приватниот сектор преку зелени инвестиции.

 

Мерката се состои од 3 компоненти:

а.Финансиска поддршка на приватниот сектор

б.Поддршка во стручни обуки за зелени вештини

в.Поддршка за советодавни услуги за зелени инвестиции

 

Повеќе за можноста прочитајте на линкот:

ЈАВЕН ПОВИК за претпријатија од приватниот сектор кои се подготвени да го поттикнат својот деловен развој преку создавање на нови работни места и зелени инвестиции со користење на неповратни финансиски средства – грантови | United Nations Development Programme (undp.org)

 

Аплицирањето за мерката е на следниот линк:

https://forms.gle/7zprdvktuykrh1WLA

 

Повеќе инфо на следниот линк:

 

Проектот е имплементиран од: