НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

АГЕНЦИЈА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ- Јавен оглас за Практиканство

АГЕНЦИЈА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ- Јавен оглас за Практиканство

Агенцијата за вработување деновиве  објави Јавен  оглас за мерката Практиканство, која се имплементира согласно Оперативниот план за активни програми и мерки и услуги на пазарот на трудот за 2021 година.
 
Мерката Практиканство овозможува стекнување на практични работни знаења и вештини потребни за извршување на работни задачи на одредени работни места и е наменета за невработени лица до 34 години со минимум завршено средно образование.
 
Сите заинтересирани за повеќе информации може да се обратат во работните клубови на 30-те Центрите за вработување на Агенцијата за вработување на РСМ и на официјалната веб страна на АВРСМ
 
Повеќе инфо на следниот линк – http://www.av.gov.mk/oglasi-za-aktivni-merki.nspx

 

Проектот е имплементиран од: